Hoe zorg je ervoor dat je airconditioner lang meegaat?

De nominale levensverwachting van een airconditioner ligt rond de 10 tot 15 jaar en terwijl u overweegt uw oude investering te vervangen door een geheel nieuwe, moet u er rekening mee houden dat het een kostbare aangelegenheid voor u zal worden. Het afschieten van een groot deel van uw opgebouwde vermogen op een waardeverminderend actief brengt een ongewenste economie met zich mee en wordt vaker een zware verplichting. De beste optie voor u is dus om het maximale potentieel uit uw verzorgde conditioners te halen binnen hun levenslange duur. Als u de juiste maatregelen neemt, kan uw conditioner tot wel 15 jaar lang meegaan.

Er zijn verschillende factoren die de levensduur van een conditioner bepalen, die van de dag van installatie tot de laatste dag van onderhoud afhangt. Als u het meeste uit uw investering wilt halen, vindt u hier enkele basisrichtlijnen die u kunt volgen om de levensverwachting van een airconditioner te verlengen.

Om de aangegeven levensverwachting van uw airconditioner te verlengen van 10 naar 15 jaar, moet u een periodieke onderhoudsbeurt krijgen van een professional. Door uw conditioner te laten reinigen, onderzoeken en onderhouden door gespecialiseerd personeel, kunt u verschillende kleine problemen vermijden die verderop in de weg een groot probleem kunnen blijken te zijn.
Het is essentieel dat u uw airco binnenshuis verder weg houdt van de zon of een warmtebron. Voor extra bescherming kunt u gordijnen, zware jaloezieën voor uw apparaat gebruiken. Zorg ervoor dat items zoals gras, vuil en onkruid uit de buurt van het apparaat blijven, zodat de bladeren en twijgen niet vast komen te zitten in de binnenste ventilatoren.
Naast het uitvoeren van gepland onderhoud, moet u ervoor zorgen dat uw conditioner altijd schoon en vrij van vuil en puin is. De airconditioner werkt efficiënt als hij is schoongemaakt en vrij van vuil is, vooral in de binnenste spoelen.
Zorg er samen met het verwijderen van vuilophopingen rond de condensor voor dat de luchtcirculatie binnenshuis niet wordt belemmerd. Het gebied rond de retourinlaten en koelopeningen moet vrij worden gehouden van vuil en vervuiling. Het is beter om stofzuigers te gebruiken en om opgehoopt stof rond de binnenranden van de koelopeningen te verwijderen.
Waarschijnlijk de meeste componenten in een airconditioner zijn de luchtfilters. De essentiële componenten regelen de prestaties en efficiëntie van uw airconditioner. Hoewel de technici tijdens uw onderhoudsbeurten de oude luchtfilters zullen vervangen door nieuwe, kan het zijn dat u deze vaak moet vervangen, afhankelijk van uw gebruik. Een normaal luchtfilter gaat over het algemeen een of twee maanden mee en raakt verstopt met pollen en stof. Dus als je in droge en dorre sectoren woont of als je een slechte luchtkwaliteit hebt in je omgeving, dan is het beter dat je ze vaak verandert.

Conclusie

Dit zijn enkele manieren om uw airconditioner te helpen de maximale levensverwachting te doorstaan ​​en zijn service efficiënter te maken. Hoewel u deze richtlijnen kunt volgen om de maximale functionaliteit uit uw airconditioner te halen, is het het beste om de belasting van uw apparaat tot een minimum te beperken. Door de algehele belasting van uw apparaat te verminderen, kan de gewenste levensduur van uw airconditioner worden bereikt.

er.

    Geef een antwoord

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

    Mobile Menu