Hoe u uw boiler jarenlang kunt laten werken

Het belang van de boiler in ons dagelijks leven behoeft geen uitleg. Maar je moet er voor zorgen, om het jarenlang te gebruiken. Hier is hoe?

Ken het type kachel

Aangezien u op zoek bent naar onderhoud van uw boiler, moet u deze stap al een keer hebben doorlopen. Er zijn twee soorten boilers: de tankboilers en de tankloze boilers.

Tankboilers maken, zoals de naam al doet vermoeden, gebruik van een van metaal gemaakte tank en zijn goedkoper in aanschaf. Dit type boilers wordt het meest gebruikt in huizen en appartementen. Het water wordt verwarmd met behulp van gas zoals propeen en gaat vervolgens naar het metalen reservoir voor opslag. Het water wordt verwarmd met behulp van gas zoals propeen en gaat vervolgens naar het metalen reservoir voor opslag. De beschikbare hoeveelheid warm water is minder in vergelijking met boilers zonder tank.

Een tankloze boiler gebruikt een sensor voor het verwarmen van het water en is veel efficiënter in het leveren van warm water. Omdat het het water niet opslaat, maar het water onderweg verwarmt, is het een betere keuze dan andere. Hieronder volgen de Rheem-verwarmingsonderdelen: TP-klep, sedimentval, ontsteker, overloopbuis.

Controleer de klep om ernstige ongelukken te voorkomen

Als water wordt verwarmd, zet het uit en bereikt het een hoge druk. De klep geeft onmiddellijk extra water vrij dat ter verdediging in de tank aanwezig is. Men kan de toestand ervan inspecteren en bekijken, alleen door de klep halverwege op te tillen en vervolgens te laten sluiten. Als er tijdens het proces een kloppend geluid wordt geproduceerd, werkt de klep prima. Geen geluid in het proces betekent dat de klep in kritieke toestand verkeert en moet worden vervangen. TP-klep is significant, onder andere Rheem-boileronderdelen.

Vervang het onderdeel

Zelf een onderdeel vervangen kan voor veel verwarring zorgen. Het is dus het beste om een ​​loodgieter te raadplegen en hem ervoor te laten zorgen. Het is beter om te weten hoe de dingen werken, zodat u elke beweging van de technicus zelf kunt volgen. Hier is hoe u de reparatieonderdelen van de Rheem-boiler moet gebruiken: Haal de stekker uit het stopcontact en snijd alle vormen van stroombron naar de boiler door. Zorg ervoor dat er geen water en gas naar toe stroomt. Open de bodemklep en de TP-klep een paar seconden en laat al het water stromen. U kunt de klep nu veilig vervangen.

Spoel het ongewenste door

Bij waterverwarmers met tank helpt het wegspoelen van de ongewenste deeltjes die vastzitten en zich op de bodem van de tank nestelen, om grote elektriciteitsrekeningen te besparen. Het is beter om hulp van een loodgieter te nemen om het schoon te maken. Men kan het alleen doen, als ze eenmaal aan het proces gewend zijn en weten hoe ze het goed moeten doen. Haal de stekker uit het stopcontact en zorg ervoor dat er geen gas in de kachel stroomt. Spoel het water halverwege de tank door om de druk erin te verminderen. En draai dan weer aan de knop om het afval naar buiten te laten wegvloeien. Zorg ervoor dat er een doorgang is voor de vrije stroom van dat water. De kosten voor het installeren van dit type boiler zijn relatief lager. Aangezien dit type Rheem-onderdelen voor commerciële boilers gemakkelijk op de markt aanwezig zijn. De onderhoudskosten zijn ook goedkoop.

    Geef een antwoord

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

    Mobile Menu