Aerothermisch, een efficiënt airconditioningsysteem

Zo zuinig mogelijk energie verbruiken is een van de meest algemene zorgen wanneer we ons wagen aan de hervorming van ons huis of een nieuwbouw.

De aerotermia was enkele jaren geleden volledig een mysterie om te ontdekken, maar dankzij de vooruitgang van vandaag, de reikwijdte en de duurzaamheid ervan, verspreidt dit airconditioningsysteem zich tegenwoordig steeds meer met grote sprongen.

In feite heeft aerothermie zich volledig ontwikkeld. De projectie van de warmte-lucht-waterpompen ondersteunt tot 75% van de energie van de lucht voor hun latere gebruik, waardoor een hogere winstgevendheid mogelijk is voor verwarming in de winter, koeling in de zomer en, indien gewenst, continu warm water . jaar. Op een volledig natuurlijke manier, zonder dat de biosfeer wordt aangetast en dat allemaal dankzij de warmtepomp.

Aerothermische energie levert meer energie dan het verbruikt

Jaren geleden was airconditioning echt de meest energie-intensieve installatie in een huis. Tegenwoordig hebben we veel efficiëntere airconditioningsystemen met een veel lager verbruik. Kiezen voor een systeem dat zo efficiënt en zuinig mogelijk is, is in ieder geval essentieel. Dit is hoe apparatuur voor zelfverbruik werd geboren, waarbij de huiseigenaar degene is die de elektriciteitsvoorziening genereert.

Maar als er iets is dat aerothermie tot een echt aantrekkelijke techniek voor de consument maakt, dan is het wel de exacte doeltreffendheid ervan, waarmee een besparing van zelfs meer dan 60% kan worden behaald in vergelijking met andere klimaatregelingsmethoden. Aerothermische energie bereikt perfect de mate van zelfvoorziening of “energieonafhankelijkheid”.

Aerothermy als verwarmingsmethode

Vloerverwarming: Dit innovatieve systeem is gebaseerd op de werking van een netwerk van kunststof leidingen die, wanneer ze onder de vloer worden geplaatst, warm of koud water door de hele ruimte laten stromen. Levert ons hoge prestaties en een laag verbruik. Deze verwarming is ideaal voor niet al te grote woningen waarin de radiatoren een bepaalde ruimte binnendringen.
Lage temperatuur of conventionele radiatoren: De energie die in dit type systeem wordt gebruikt, is altijd schone energie, het genereert geen CO2-uitstoot of vervuilende dampen. Dit soort radiatoren zijn meestal groter en de koelmodus werkt niet, maar ze zijn qua montageprijs een perfecte optie voor vloerverwarming.
Luchtapparatuur zoals Splits of Fan-coils: ze worden voornamelijk gebruikt in airconditioningsconstructies op waterbasis en vertonen een zeer compacte vorm zodat ze niet veel ruimte nodig hebben en zijn een optie om zowel in winkels als in tertiaire installaties of woonlucht te overwegen. conditionering.

Hoe winstgevend is aerothermische energie ons te laten zien?

Vooruitgang in de technologie maakt verschillende manieren om te besparen mogelijk, dus het is essentieel om je bewust te zijn van de voordelen en basisvoordelen die deze methode ons laat zien.

Het heeft geen verbrandingskamer of brander, er komt geen rook uit en het wordt gezien als schone energie.
Het haalt de meeste energie uit de lucht (ongeveer 75%) en slechts een minimaal elektrisch aandeel.
We betalen alleen voor de kosten van het elektriciteitsverbruik van de inverterpomp. Aerothermische energie maakt gebruik van hernieuwbare energie uit de lucht, die helemaal gratis is.
Het past zich aan bijna alle klimaatgebieden van de wereld aan.
Er is maar één apparaat nodig om aan alle behoeften van een huis te voldoen, zowel voor verwarming als voor airconditioning.
Dankzij de kleine ruimte die het nodig heeft, omdat het geen plaats nodig heeft om de brandstof op te slaan, is het een zeer gunstige optie in termen van huisveiligheid.
Het is zowel ecologisch als effectief en laat de trend van hetzelfde met zonnepanelen en condensatieketels toe.

Aerothermie is de perfecte methode om toekomstige creaties veilig te stellen

    Geef een antwoord

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

    Mobile Menu